#

Cepelinai iš bulvių tarkių


30 min. (jei išvirtos bulvės)
6 asm.
Lengvas

Ingredientai:

1,5 kg bulvių
3 svogūnų
0,5 kg virtų bulvių
žiupsnelio druskos
šlakelio citrinos sulčių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Bulves ir svogūnus nulupkite ir sutarkuokite bulvių tarka.
  2. Nupilkite skystį per marlę į dubenėlį, kad bulvių ir svogūnų masė būtų sausoka, bet ne išdžiūvusi.
  3. Dubenėlį su skysčiu palikite pastovėti 15 min. ir nupilkite nuo viršaus vandenį. Nusistovėjusi krakmolą sumaišykite su nusunktomis bulvėmis.
  4. Sutrinkite virtas bulves ir sumaišykite su tarkuotomis bulvėmis ir svogūnais. Pagardinkite druska.
  5. Kad tarkis netamsėtų, įspauskite šlakelį citrinos sulčių ir viską permaišykite. Taip tarkį išsaugosite šviesų iki kitos dienos.


IŠBANDYKITE: