#1332

Burokėlių virtiniai su rikota ir moliūgais


50 min.
4 asm.
Sudetingas

Ingredientai:

Tešlai:
2 trynių
100 ml burokėlių sulčių
15 ml aliejaus
Žiupsnelio druskos
300 g miltų
Miltų (pabarstyti)
Įdarui:
250 g rikotos
100 g tarkuoto sviestinio moliūgo
Saujelės kedrinių pinijų
1 šaukšto smulkintų petražolių
Žiupsneli druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Sviesto ir žalumynų (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Tešlai sumaišykite trynius, burokėlių sultis, aliejų ir druską, supilkite šį skystį į persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
  2. Ją dėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusvalandį, tada iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir išspauskite norimo dydžio tešlos gabalėlius. Dėkite įdaro ir formuokite virtinius.
  3. Įdarui rikotą sumaišykite su moliūgu, skrudintomis kapotomis pinijomis ir petražolėmis. Pasūdykite, įberkite pipirų. Burokėlius įvyniokite į aliuminio foliją ir iškepkite. Išimkite, ataušinkite, sutrinkite trintuvu, o vėliau – per sietelį.
  4. Ant paruošų tešlos kvadratėlių krėskite po šaukštą įdaro, suformuokite virtinius, kraštus gerai užspauskite.
  5. Virkite pasūdytame vandenyje apie 7–8 min.
  6. Prieš tiekdami galite pašlakstyti tirpintu sviestu ir užberti smulkintų žalumynų.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found