#1051

Burokėlių sriuba


1 val.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

Ryšelio burokėlių su lapais
1 vid. dydžio svogūno
1 vid. dydžio morkos
Nedidelio gabaliuko saliero šakniavaisio
3–4 vid. dydžio bulvių
1⁄4 vid. dydžio kopūsto
2 prinokusių pomidorų
Žiupsnelio druskos
1⁄2 citrinų sulčių
1 šaukštelio Provanso žolelių
1 lauro lapo
1 šaukšto aliejaus
1 l sultinio

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūną, morką ir salierą supjaustykite šiaudeliais. Puode nestipriai pakaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, kepkite, kol taps permatomi, bet neapkepę. Suberkite supjaustytas morkas ir salierus, kepkite, kol suminkštės.

2. Bulves supjaustykite skiltelėmis. Užvirinkite sultinį ir suberkite bulves. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite, kol bulvės bus beveik išvirusios. Sudėkite pakepintas daržoves, įberkite druskos, užvirinkite.

3. Burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais ir suberkite į sriubą. Burokėlių lapkočius ir lapus irgi supjaustykite, bet kol kas atidėkite. Pomidorus supjaustykite kubeliais, kopūstus – šiaudeliais. Pomidorus suberkite į sriubą. Išmaišykite.

4. Supilkite citrinų sultis, pamaišykite ir paragaukite. Jei reikia, skonį subalansuokite cukrumi. Įdėkite lauro lapą, žoleles. Virkite 10 min., suberkite kopūstus, burokėlių lapkočius bei lapus ir dar pavirkite 10 min. Lauro lapą išimkite. Nukaiskite ir palikite pastovė dar 10–15 min.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: