top of page

Burokėlių sriuba su antiena ir džiovintais grybais


Burokėlių sriuba su antiena ir džiovintais grybais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 1 val. 30 min.


Reikia:

  • 700 g šviežių ančiukų petukų

  • 500 g svogūnų

  • 30 g džiovintų grybų miltelių

  • 2 virti burokėliai

  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus

  • Aliejaus kepti

  • Druskos

  • 1 šaukštelis kmynų

  • 1 citrinos sultys

  • 2–3 šakelės čiobrelio

1. Šviežius ančiukų petukus užpilkite vandeniu ir išvirkite. 2. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, sumaišykite su 1 šaukšteliu cukraus ir kepkite, nustatę mažą kaitrą, kol svogūnų tūris sumažės dvigubai, o jie patys taps gražios gintarinės spalvos ir permatomi. 3. Į sultinį sudėkite svogūnus, suberkite grybų miltelius, kmynus, pavirkite 10 min. Pabaigoje burokėlius supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite juos į sriubą. Pagardinkite citrinos sultimis, įdėkite čiobrelio ir pavirkite 5–7 min.

Naujausi įrašai

bottom of page