#711

Burokėlių sriuba su antiena ir džiovintais grybais


1 valanda 30 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

700 g šviežių ančiukų petukų
500 g svogūnų
30 g džiovintų grybų miltelių
2 virti burokėliai
2 šaukšteliai rudojo cukraus
Aliejaus kepti
Druskos
1 šaukštelis kmynų
1 citrinos sultys
2–3 šakelės čiobrelio
30 g džiovintų grybų miltelių
2 virti burokėliai
2 šaukšteliai rudojo cukraus
Aliejaus kepti
Druskos
1 šaukštelis kmynų
1 citrinos sultys
2–3 šakelės čiobrelio
500 g svogūnų
700 g šviežių ančiukų petukų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Šviežius ančiukų petukus užpilkite vandeniu ir išvirkite.

2. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, sumaišykite su 1 šaukšteliu cukraus ir kepkite, nustatę mažą kaitrą, kol svogūnų tūris sumažės dvigubai, o jie patys taps gražios gintarinės spalvos ir permatomi.

3. Į sultinį sudėkite svogūnus, suberkite grybų miltelius, kmynus, pavirkite 10 min. Pabaigoje burokėlius supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite juos į sriubą. Pagardinkite citrinos sultimis, įdėkite čiobrelio ir pavirkite 5–7 min.



IŠBANDYKITE: