#137

Burokėlių pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkų sūriu


50 minučių
6-8 asmenims
Lengvas


Rekomenduojame:

„Kastehelmi“ lėkštė

„Kastehelmi“ lėkštė. Suomiškas pavadinimas – rasos lašelis – kilo dėl burbuliukų ratilų ant spausto stiklo. Čia apjungiami du gamtos elementai – vanduo ir ugnis. Kokybė, estetika ir funkcionalumas – „Iittala“ puoselėjamos ilgaamžės skandinaviško dizaino vertybės.
www.ginalasinterjeras.lt

Ingredientai:

400 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
4-5 mėlynųjų svogūnų
1 šaukšto sviesto
šlakelio aliejaus
3 šaukštų cukraus
60 ml balzaminio acto
1 kg nedidelių burokų
žiupsnelio džiovintų čiobrelių
druskos ir šviežiai grūstų pipirų 1 šaukšto ožkų sūrio papuošimui
4 kiaušinių
50 ml grietinėlės
150 g tepamo ožkų sūrio
burokėlių lapų, špinatų, daigų papuošti
150 g tepamo ožkų sūrio (arba fetos )

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Tešlą atitirpinkite.

2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite su sviestu ir aliejumi, kol beveik sukeps. Tuomet suberkite cukrų, supilkite balzaminį actą ir ant nedidelės kaitros karamelizuokite apie 20 minučių.

3. Burokus nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite su šlakeliu aliejaus keptuvėje ant didelės kaitros kol gražiai apskrus 2-3 minutes. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais.

4. Kiaušinius išplakite su grietinėle, įmaišykite ožkų sūrį.

5. Kepimo formoje patieskite tešlą, išdėliokite karamelizuotus svogūnus, burokų skilteles ir užpilkite kiaušinių plakinį.

6. Kepkite iki 185ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Papuoškite žalumynais, daigais ir sūrio gabaliukais.



IŠBANDYKITE: