#1045

Burokėlių pica


35 min. (Zzz 30min.)
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

500 g miltų
250 ml šviežiai spaustų burokėlių sulčių
100 g nuspaustų tarkuotų šviežių burokėlių
1 pakelio sausų mielių
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
50 g majonezo
100 g ožkų sūrio
2 kriaušių
Saujos skrudintų graikinių riešutų
1 skiltelės česnako
Saujos gražgarsčių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Mieles sumaišykite su miltais, burokėlių sultimis, tarkuotais burokėliais, druska bei cukrumi ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, truputį lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 30 min.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.

3. Suformuokite picų papločius. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą.

4. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15–20 min.

5. Išimkite iškepusius papločius.

6. Ožkų sūrį sumaišykite su smulkinta česnako skiltele ir majonezu. Šiuo padažu patepkite dar šiltą picos pagrindą. Ant viršaus sudėliokite kriaušių riekeles, smulkintus skrudintus riešutus ir gausiai užberkite gražgarsčių.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: