#426

Burokėlių keksas su jogurtu ir avietėmis


1 val.
6–8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

200 g miltų
180 g minkšto sviesto
180 g DAN SUKKER drėgnojo cukraus „Farinas“
3 kiaušinių
400 g virtų, smulkiai tarkuotų burokėlių
1–2 šaukštų pieno
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
 
Įdarui:
500 ml natūralaus jogurto
1 saujos aviečių
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio želatinos
1 šaukšto cukraus
 
žiupsnelio druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1–2 šaukštų pieno
400 g virtų, smulkiai tarkuotų burokėlių
3 kiaušinių
180 g DAN SUKKER drėgnojo cukraus „Farinas“
180 g minkšto sviesto
200 g miltų
Įdarui:
500 ml natūralaus jogurto
1 saujos aviečių
1 šaukštelio želatinos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Po vieną įmušdami kiaušinius, minkštą sviestą maišytuvu išsukite su cukrumi ir druska.

2. Įpilkite pieną, įberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudėkite burokėlius ir viską gerai sumaišykite.

3. Tešlą dėkite į kepimo formą ir apie 50 min. kepkite 180 ℃ orkaitėje.

4. Iškeptą keksą gerai atvėsinkite ir išpjaukite jo vidurį, palikdami tik šonines kraštines.

5. Šiltame vandenyje išbrinkinkite želatiną ir sumaišykite su jogurtu, cukrumi bei avietėmis.

6. Gauta mase užpildykite kekso vidų ir palikite per naktį naktį šaldytuve.



IŠBANDYKITE: