#653

Burokėliai, marinuoti su kmynais ir baziliku


30 minučių
0,3 l
Lengvas

Ingredientai:

400 g burokėlių
5 g SANTA MARIA kmynų

Kopūstų, morkų, grybų, raugintų kopūstų, avienos, kiaulienos, paukštienos patiekalams, burokėlių salotoms, bulvių apkepams, kepiniams, varškei, įvairiems gėrimams (pvz., arbatai, girai ir kt.) gardinti. Gerina verdamų žieminių bulvių skonį.


SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje)

Akmens druska yra švelniai sūraus skonio. Malkite tiesiai ant mėsos, žuvies, daržovių ar į troškinius, sriubas ar padažus. Akmens druska puikiai tinka visur, kur reikia trupučio sūrumo.


150 g vynuogių sėklų aliejaus
10 g šviežio baziliko

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Vandenyje virkite burokėlius, kol suminkštės.

2. Nuskuskite burokėlius ir supjaustykite norimo dydžio kubeliais.

3. Aliejuje švelniai pakepinkite kmynus, suberkite supjaustytus burokėlius ir kepkite dar 5 min. Paskaninkite SANTA MARIA akmens druska.

4. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, užberkite iš anksto sukapoto baziliko ir išmaišykite.

5. Mišinį su aliejumi supilkite į stiklainį.



IŠBANDYKITE: