#1235

Burgundiškos jautienos pyragas


45 min.
4 asm.
Lengvas


Rekomenduojame:

Intuityvus AEG orkaičių valdymas „iTex“ ir funkcija „SenseCook“ su mėsos termometru

Tobulai tikslų rezultatą padės pasiekti intuityvus orkaičių valdymas „iTex“ ir funkcija „SenseCook“ su termometru. Termometrą įsmeikite į patiekalą ir nustatykite, kokią temperatūrą pageidaujate pasiekti. Tai padaryti dar paprasčiau naudojantis orkaitės ratuku – tereikia pasirinkti frazę: lengvai, vidutiniškai ar gerai iškepta. Kai patiekalas bus iškepęs, orkaitė išsijungs automatiškai.

Ingredientai:

400 g jautienos nugarinės
3 morkų
3 svogūnų
100 g šaltai rūkytos šoninės
2 šaukštų pomidorų pastos
1 taurės burgundiško vyno (nealkoholinio)
1 l jautienos sultinio
1 indelio perlinių svogūnėlių
250 g pievagrybių
1 pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos
druskos, pipirų
šlakelio aliejaus

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Mėsą supjaustykite smulkesniais kubeliais ir atskirai apkepkite įkaitintoje keptuvėje. Kepkite po nedaug, kad mėsa neatvėsintų keptuvės ir neprarastų savo sulčių.
  2. Morkas ir svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę ir apkepkite.
  3. Kai apskrus, įdėkite pomidorų pastos ir paskrudinkite. Sudėkite apkeptą mėsą ir užpilkite vynu bei sultiniu. Garinkite, kol mėsa taps minkšta, o troškinys sutirštės.
  4. Pievagrybius supjaustykite kubeliais ir apkepkite. Sudėkite į troškinio virimo pabaigą kartu su svogūnėliais.
  5. Norimą kepimo indą išklokite iškočiota sluoksniuota tešla ir subadykite šakute. Sudėkite troškinį. Ant viršaus uždėkite dar tešlos. Subadykite šakute. Ištepkite aliejumi ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje 30 min.


IŠBANDYKITE: