#837

„Bunet“ pjemontietiškas šokoladinis desertas


1 valanda 45 minutės
12 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

100 g „amaretti“ sausainių
3 kiaušinių
3 trynių
150 g cukraus „bunet“ kremui
70 g cukraus karamelei
1 vanilės ankšties
3 šaukštų kakavos
1 l pieno

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Užvirkite pieną su vanilės ankštimi. Sutrinkite „amaretti“ sausainius iki miltų, suberkite cukrų, skirtą kremui, kakavą, sudėkite kiaušinius ir trynius, viską gerai išmaišykite. Į gautą masę plona srovele supilkite pieną ir nuolatos maišykite. Atidėkite į šalį.

2. Karameliniam sluoksniui pagaminti į prikaistuvį suberkite cukrų, skirtą karamelei, ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol susidarys karamelė.

3. Į kiekvieną formelę pilkite šiek tiek karamelės ir užpildykite „bunet“ kremu.

4. Kepkite „bunet“ 75 min. vadinamojoje motinos vonelėje: į gilesnę skardą įpilkite vandens tiek, kad siektų 1/3 formelių su kremu aukščio, ir dėkite į orkaitę. Iškepusius desertus išimkite ir atvėsinkite. Prieš patiekdami išimkite iš formelių.



IŠBANDYKITE: