#514

Bulvių virtinukai su Bolonijos padažu FELIX BOLOGNESE makaronams


30 minučių
2 asm.
Lengvas

Ingredientai:

400 g virtinukų
250 g lieso faršo
200 g Bolonijos padažo FELIX BOLOGNESE makaronams

Bolonijos padažas FELIX, skirtas makaronų ir mėsos patiekalų gaminimui. Gali būti naudojamas tiek šaltas, tiek pašildytas.


3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos
30–40 g tarkuoto kietojo sūrio
 
Bulvių virtinukams:
400 g virtų miltingų bulvių
100 g miltų
30 g trinto Parmezano sūrio
Druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Keptuvėje pakaitinkite 1 šauktą aliejaus ir apkepkite faršą. Supilkite Bolonijos padažą FELIX BOLOGNESE makaronams, išmaišykite ir pašildykite.

2. Išvirkite virtinukus pasūdytame vandenyje su šaukštu aliejaus.

3. Virtinukus sumaišykite su likusiu alyvuogių aliejumi, sudėkite į kepimo indą ir užpilkite ant viršaus padažo. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 10 minučių.

4. Prieš patiekdami pabarstykite tarkuotu sūriu.

Bulvių virtinukai:

1. Išvirkite bulves su lupenomis, po to jas nuvalykite ir sutrinkite smulkia trintuve.

2. Įberkite persijotus miltus, druskos, sūrį ir užminkykite tešlą.

3. Iš bulvių tešlos formuokite volelius, kuriuos supjaustykite nedideliais gabaliukais. Paskleiskite po darbastalį ir leiskite trumpai jiems apdžiūti – 6–8 min.

4. Virtinukus galite virti iš karto, o galite ir sušaldyti.



IŠBANDYKITE: