#463

Bulvių riekelių pyragas


45 minutės
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

6–8 vienodo dydžio bulvės
80 g sviesto
1 šaukštelis Provanso žolelių
žiupsnelis druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite storasienę kepimo formą, gausiai ištepkite ją sviestu.

2. Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausia – specialia pjaustykle).

3. Ištirpinkite sviestą, bet jo nekaitinkite, įberkite Provanso žolelių, druskos ir pipirų.

4. Bulvių griežinėlius sudėkite į sviestą ir atsargiai pamaišykite, kad visos riekelės būtų juo padengtos. Išdėliokite griežinėlius formoje.

5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Ar bulvės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.



IŠBANDYKITE: