#1148

Bulviniai varškėčiai su citrinine grietine ir aštria dešra


20 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

400 g virtų atvėsusių bulvių
300 g varškės
1 kiaušinio
½ citrinos
200 g grietinės
80 g aštrios dešros („nduja“ arba čoriso)
kelių salotų lapelių
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Bulves sutrinkite su varške iki vientisos masės, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais, perdėkite į formelę ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  2. Citrinos žievelę, sultis ir grietinę sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Supjaustykite dešrą norimo dydžio gabaliukais ir dėkite į orkaitę. Kepkite, kol gražiai paskrus.
  4. Ištraukę varškės apkepą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, pagardinkite grietine, kepta dešra ir salotų lapeliais.


IŠBANDYKITE: