#1177

Bulvienės ir plėšytos kiaulienos apkepas su bulvių traškučių plutele


1 val.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

2 didelių svogūnų
100 g šoninės
600 g bulvių
200 g žirnelių
200 g grietinėlės
1 pakelio plėšytos kiaulienos
Saujelės krapų
Saujelės spanguolių
Kelių šaukštų grietinės
Druskos, pipirų
Aliejaus (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Pakepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir šoninę. Sudėkite smulkiai pjaustytas bulves (400 g). Užpilkite šiek tiek vandens, kad išvirtumėte bulves. Kai jos išvirs, sudėkite žirnelius ir grietinėlę. Šiek tiek nugarinkite ir pagardinkite prieskoniais.
  2. Keptuvėje apkepkite plėšytą kiaulieną ir sumaišykite su bulviene. Perdėkite į kepimo skardą. Masė turi būti tirštoka.
  3. Uždėkite griežinėliais pjaustytas bulves, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Patiekite su krapais, spanguolėmis ir grietine.


IŠBANDYKITE: