#1666

Bulvės „Hasselback“


50 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

4 didelių lygių bulvių
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (pašlakstyti)
Padažui:
200 g graikiško jogurto
2 šaukštų baltųjų krienų
2 šaukštų smulkiai kapotų krapų
1–2 šaukštų citrinų sulčių
Krapų ir rožinių pipirų (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros. Skardą ištieskite aliuminio folija „Gosia“.
  2. Bulves kruopščiai nušveiskite. Apačioje nupjaukite nedidelį gabalėlį, kad pagrindas būtų plokščias ir bulvės stovėtų stabiliai.
  3. Bulves įpjaukite griežinėliais (neperpjaukite iki galo). Kad būtų lengviau, iš abiejų pusių galite padėti po vienodo storio įrankį – peilis remsis į jį ir iki galo neperpjaus bulvės.
  4. Lengvai išskleiskite bulvių griežinėlius, pabarstykite druska, pašlakstykite aliejumi. Kepkite maždaug 30 min.
  5. Padažui sumaišykite visus ingredientus.
  6. Bulves patiekite su padažu, pabarstykite krapais ir rožiniais pipirais.

Daugiau skanių receptų ieškokite naujame žurnalo „Verdu ir kepu” numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found