#687

Brusketos su baklažanais ir feta


20 min.
4 asm.
Lengvas

Ingredientai:

2 vid. dydžio baklažanai
Aliejaus kepti
Druskos
200 g fetos
4–5 skiltelės česnako
40–50 g kedrinių pinijų
Ryšelis petražolių
Kelios šakelės kalendrų
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas citrinos sulčių
2 šaukštai aliejaus
Kelios šakelės kalendrų
Ryšelis petražolių
40–50 g kedrinių pinijų
4–5 skiltelės česnako
200 g fetos
Druskos
Aliejaus kepti
2 vid. dydžio baklažanai
1 šaukštas citrinos sulčių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Baklažanus nulupkite, supjaustykite kubeliais (maždaug 1 x 1 cm). Pabarstykite druska ir palikite, kad išsiskirtų skystis. Baklažanus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepkite baklažanus, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluosčių.
  2. Fetą sutrupinkite.
  3. Petražoles ir kalendras susmulkinkite, pagardinkite citrinos sultimis, jei reikia – medumi, įberkite šiek tiek druskos. Pabaigoje įpilkite aliejaus.
  4. Duoną patepkite žolelių padažu, dėkite baklažanus, trupintą fetą, pabarstykite kedrinėmis pinijomis.


IŠBANDYKITE: