#517

Briuseliniai kopūstai su šonine ir sūriu


25 minutės
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

500 g briuselinių kopūstų
8 riekelės rūkytos šoninės
50 g kietojo sūrio
druskos
aliejaus kepti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kopūstėlius perpjaukite pusiau. Šoninę supjaustykite kvadratėliais.

2. Keptuvėje gana stipriai įkaitinkite aliejų, sumeskite gūželių puseles ir kepkite vis pamaišydami. Stebėkite, kaip kepa. Kai kopūstai pakeis spalvą į ryškiai žalią, suberkite šoninę ir dar truputį pakepkite.

3. Svarbu neperkepti kopūstų, nes perkepę arba pervirę jie labai apkarsta.

4. Patiekdami ant karštų kopūstų užberkite tarkuoto arba kitaip smulkinto kietojo sūrio.



IŠBANDYKITE: