top of page

Braziliškas morkų pyragas (Receptas)

Drėgnas, pilnas skonio, sodraus aromato morkų pyragas pagal brazilišką receptą nustebins morkų pyragų gerbėjus. Lengva pagaminti, todėl neabejokite. Klampus šokolado glajus suteikia dar daugiau skonio prabangos.

Braziliškas morkų pyragas_vmg receptas_Alfo receptas_mokrų pyragas
VMG nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 15 min.


Braziliškas morkų pyragui pagaminti reikia:

  • 250 g tarkuotų morkų

  • 4 kiaušinių

  • 150 g aliejaus

  • 150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 250 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 2 šaukštų vanilinio cukraus

  • 200 g juodojo šokolado + 30 ml aliejaus

1. Paruoškite apvalią 22–24 cm skersmens formą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

2. Morkas, kiaušinius, aliejų, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės.

3. Sutarkuokite 100 g šokolado ir suberkite jį į tešlą, išmaišykite. Tešlą supilkite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar iškepęs keksas, patikrinkite mediniu iešmeliu. Ataušinkite keksą ant grotelių, viršų apliekite tirpintu šokoladu su aliejumi.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page