#650

Braškės, marinuotos su „tellicherry“ pipirais, cinamonu ir lengvu balzaminiu actu


20 minučių
0,5l
Lengvas

Ingredientai:

350 g braškių
2 vnt. SANTA MARIA cinamono žievelių

Vartojamos saldiesiems patiekalams ir karštiesiems gėrimams, vaisių, daržovių ir grybų konservams gardinti. Nuplautas ir išdžiovintas žieveles galite vartoti dar kartą.


1–2 g SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje)

Pipirai „Tellicherry Special Extra Bold” yra kilę iš Keralos regiono Indijoje. Dideli pipirų žirneliai – ypač aromatingi ir patiekalams suteikia ypatingai gerą skonį.


200 ml balzaminio acto
200 ml vandens
150 g cukraus

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Nuplaukite braškes.

2. Užvirinkite vandenį, įdėkite į jį cinamono žieveles, suberkite šviežiai maltus pipirus, cukrų ir supilkite balzaminį actą. Virkite tol, kol marinato kiekis sumažės per pusę.

3. Sudėkite braškes į stiklainį ir supilkite ant jų atvėsintą marinatą.



IŠBANDYKITE: