#545

Blyneliai su rikota ir apelsinų žievele


20 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

4 kiaušinių
150 g cukraus
1 šaukšto lydyto sviesto
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
250 g rikotos sūrio
150 ml pieno
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
kelių apelsinų
aliejaus kepti
1 šaukšto lydyto sviesto
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
250 g rikotos sūrio
150 ml pieno
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
kelių apelsinų
aliejaus kepti
150 g cukraus
4 kiaušinių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi, sviestu, vanile, rikota ir pienu.

2. Į gautą masę įmaišykite miltų, druskos ir kepimo miltelių mišinį.

3. Kitame dubenyje iki tirštų putų išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi, atsargiai įmaišykite į tešlą.

4. Įtarkuokite apelsinų žievelę.

5. Palikite tešlą kelias minutes pastovėti, kad sutirštėtų.

6. Suformuokite maždaug šaukšto dydžio blynus ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.



IŠBANDYKITE: