#1655

„Beždžionių duona“


70 min. (Zzz 90 min.)
8-10 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

40 g mielių
100 g cukraus
350 g miltų
150 ml pieno
80 g sviesto
4 trynių
Žiupsnelio druskos
Patepti ir pabarstams:
200 g sviesto
150 g cukranendrių cukraus
1 šaukšto cinamono

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Mieles sumaišykite su šaukšteliu cukraus, 3 šaukštais miltų ir pašildytu pienu. Palikite šiltoje vietoje, kad mielės suaktyvėtų.
  2. Sviestą ištirpinkite.
  3. Trynius išplakite su likusiu cukrumi iki tiršto šviesaus kremo.
  4. Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską, padarykite duobutę. Į ją supilkite trynių masę ir  mieles, pradėkite minkyti. Pamažu pilkite tirpintą sviestą. Minkykite tešlą, kol taps glotni ir blizganti. Palikite kildintis maždaug 40 min.
  5. Sviestą, skirtą patepti, ištirpinkite. Cukrų sumaišykite su cinamonu.
  6. Kepimo formą su skyle patepkite sviestu ir pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Nugnybkite graikinio riešuto dydžio tešlos gabaliuką, apvoliokite jį svieste ir cukraus bei cinamono mišinyje. Sudėkite į formą. Tokiu būdu sudėkite visą tešlą. Supilkite ant viršaus likusį sviestą (jei liko) ir užberkite cukraus bei cinamono mišinio. Palikite šiltoje vietoje, kad kiltų. Kepkite maždaug valandą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje. Jeigu viršus labai greitai apkeps, galima apdengti aliuminio folija.
  7. Pyragą trumpai paaušinkite formoje, o po to baikite aušinti ant grotelių.

Daugiau skaniausių kepinių receptų ieškokite naujausiame žurnalo „Verdu ir kepu” numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found