#1699

Bendto bulvių salotos


30 min.
8 asm.
Lengvas

Ingredientai:

500 g smulkių bulvių
250 g vyšninių pomidoriukų
Ryšelio krapų
Ryšelio svogūnų laiškų
Padažui:
4 šaukštų grietinės (30 %)
2 šaukštų baltojo vyno acto
4 šaukštų aliejaus
4 šaukštų vandens
1 šaukštelio druskos
¼ šaukštelio pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Bulves supjaustykite pusiau ir išvirkite su lupena. Visai mažų bulvių galite neperpjauti. Pomidorus supjaustykite pusiau.
  2. Smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnų laiškus.
  3. Į nedidelį dubenėlį supilkite grietinę, actą, aliejų, vandenį, įberkite druskos ir pipirų. Padažą paplakite šluotele iki vientisos konsistencijos.
  4. Padažu užpilkite daržoves, gausiai užberkite žalumynų ir leiskite pastovėti 10–15 min.

Daugiau įkvepiančių patiekalų receptų ieškokite naujausiame žurnalo „Verdu ir kepu” numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found