#644

BE GLIUTENO: SORŲ KRUOPŲ PAPLOTĖLIAI SU KALAKUTIENA IR SEZAMAIS


20 min.
6 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

300 ml vandens
200 g sorų kruopų
100–120 g kalakutienos krūtinėlės (švelniai sūdytos arba parūkytos)
2 kiaušinių
60 g sezamų sėklų
30 g sviesto
šviežio čiobrelio, raudonėlio, baziliko arba krapų lapelių
žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

Celiakijos draugijos kulinarės NiKos receptas. Daugiau apie celiakiją sužinosite čia: celiakija.lt

1. Soras perplaukite (plaukite bent tris kartus, galite nuplikyti karštu vandeniu), užpilkite vandeniu ir užkaiskite.

2. Kruopoms užvirus sumažinkite kaitrumą ir dar 1–2 min. pavirkite. Išjunkite viryklę ir puodą palikite 5 min. ant kaitlentės. Išvirusios soros turi būti birios. Nepervirkite!

3. Gilesniame dubenyje išplakite kiaušinius, truputį pasūdykite, tada suberkite išvirtas ir atvėsintas sorų kruopas, smulkiais kubeliais supjaustyta kalakutieną, labai smulkiai supjaustytus prieskonius ir viską gerai išmaišykite.

4. Keptuvėje ištirpinkite sviesto gabalėlį. Imkite didelę kepimo skardą (36 x 40 cm), išklokite ją kepimo popieriumi, kurį būtinai ištepkite tirpintu sviestu, ir kruopščiai, plonu sluoksniu, tolygiai ant jo paskirstykite sorų kruopų masę.

5. Kepinio paviršių tepkite tirpintu sviestu (tai sėkmingiausiai atliksite konditeriniu teptuku) ir apibarstykite sezamų sėklomis. Kepkite 180 °C kaitrumo orkaitėje 25–30 min.

6. Iškepęs paplotis turi būti gelsvai rusvas. Kepiniui leiskite truputį atvėsti (kad nenusidegintumėte) ir aštriu peiliu jį supjaustykite rombų pavidalo juostelėmis. Tokiu būdu turėsite plonyčių ir dailių paplotėlių.

Pastaba. Jei neturite sezamų sėklų, galite užbarstyti tarkuoto fermentinio sūrio. Vietoje sviesto galite naudoti alyvuogių aliejų. Prie šių paplotėlių tikrai tiks žolelių arbata, žaliosios salotos, gražgarstės, ridikėliai, petražolės ir pan.



IŠBANDYKITE: