#642

BE gliuteno. Sausainiai „Avižinės pagalvėlės“


20 min
28 pagalvėlės
Lengvas

Ingredientai:

300 g. avižinių dribsnių (geriau - viso grūdo)
200 g. avižų miltų
5 kiaušinių
100 g. saulėgrąžų branduolių
100 g. lazdyno riešutų branduolių
100 g. džiovintų spanguolių
100 g. razinų
100 g. cukraus rudojo
60 g. sviesto
15 – 20 g. sezamo sėklų
20 g. sodos
1 a.š. (nubrauktas) cinamono
1 a.š. (nubrauktas) kardamono

PARUOšIMO BŪDAS:

Celiakijos draugijos kulinarės NiKos receptas. Daugiau apie celiakiją sužinosite čia: celiakija.lt

1. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir joje lengvai pakepinkite avižų dribsnius, tada suberkite saulėgrąžas, riešutus ir cukrų. Viską išmaišykite ir dar truputį pakepkite.

2. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius, įberkite cinamono ir kardamono, dar paplakite ir suberkite jau kiek pravėsusias pakepintas avižas su sėklomis ir riešutais.

3. Į avižinius miltus suberkite sodą ir būtinai gerai išmaišykite, tuomet viską supilkite į dubenį su avižų mase. Ten pat suberkite nuplautas razinas ir spanguoles, viską dar kartą gerai išmaišykite. Gautą masę suspauskite mediniu šaukštu taip, kad ji būtų vientisa.

4. Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių, šaukštu semkite avižų masę ir dėkite ant jo truputį palygindami iš kraštų taip, kad gautumėte apvalias pagalvėles. Tam, kad šaukštas neliptų ir nedrabstytumėte avižų masės, jį panardinkite į dubenėlį su vandeniu.

5.Prieš pašaudami į orkaitę, pagalvėles apiberkite sezamo sėklomis. Kepkite 190 laipsnių kaitrumo orkaitėje 25 – 30 minučių.

Pastaba. Vietoje sodos galite vartoti kepimo miltelius, bet įsitikinkite, kad juose tikrai nėra kviečių miltų ar gliuteno pėdsakų. Rudasis cukrus suteikia kepiniui švelnų karamelės skonį, bet vietoje jo galite vartoti ir įprastą baltąjį.

 



IŠBANDYKITE: