#634

Be gliuteno: SALDI RABARBARŲ IR BRAŠKIŲ SRIUBA


15–20 min.
4 porcijos
Lengvas

Ingredientai:

1,5 l vandens
250 g braškių (gali būti šaldytos arba braškių uogienė)
220 g rabarbarų stiebų (nuo storesnių pašalinus viršutinę odelę)
100 g makaronų be gliuteno (kukurūzų ir ryžių)
100 g razinų
25 g (2 š.) kukurūzų ar bulvių krakmolo
100 g razinų
100 g makaronų be gliuteno (kukurūzų ir ryžių)
220 g rabarbarų stiebų (nuo storesnių pašalinus viršutinę odelę)
250 g braškių (gali būti šaldytos arba braškių uogienė)
1,5 l vandens
25 g (2 š.) kukurūzų ar bulvių krakmolo

PARUOšIMO BŪDAS:

Celiakijos draugijos kulinarės NiKos receptas. Daugiau apie celiakiją sužinosite čia: celiakija.lt

1. Užkaiskite vandenį. Kol jis užvirs, perrinkite ir nuplaukite razinas (geriausiai – kelis kartus).

2. Paruoškite rabarbarų stiebus: nuplaukite, nuo storesnių stiebų galite pašalinti viršutinę odelę.

3. Į užvirusį vandenį supilkite makaronus ir pavirkite juos 5–8 min. (atsižvelkite į pasirinktų makaronų rekomenduojamą virimo laiką, kuris paprastai nurodomas ant pakuotės).

4. Pjaustykite rabarbarų stiebus ir suberkite juos į puodą kartu su verdančiais makaronais. Ten pat supilkite razinas, sudėkite braškes ir fruktozę (jei nenaudojate uogienės).

5. Pusėje stiklinės vėsaus vandens ištirpinkite krakmolą, gerai išmaišykite ir supilkite į baigiančią virti sriubą, pamaišykite, išjunkite kaitrumą ir uždengtą puodą palikite 5–10 min. pastovėti ant kaitvietės.

Pastabos. Skirtingos formos makaronai sriuboje atrodo patraukliau. Svarbu sriubos nepervirti, t. y. joje esantys ingredientai neturi ištižti. Sriubą galima paskaninti pieniškais vaniliniais ledais, įberti žiupsnelį cinamono ar vanilės. Jei norite, kad sriuba būtų saldesnė, įdėkite daugiau fruktozės ar cukraus.

 

 

 



IŠBANDYKITE: