4 asm.
Gaminimas 1 val.
Reikia:
300 g virtų burokėlių
1 morkos
1 mėlynojo svogūno
600 g jogurto
2 lapelių želatinos
2 skiltelių česnako
saujelės krapų
80 g šaltai rūkytos šoninės
20 g klevų sirupo
10 g džiovintų baravykų miltelių
1 šaukštelio medaus
30 g balzaminio acto
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)
1. Želatiną užpilkite karštu vandeniu ir ištirpinkite. Sumaišykite su jogurtu. Įdėkite džiovintų baravykų miltelių, druskos ir pipirų. Išmaišykite. Perpilkite į stiklines ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
2. Svogūną, morką, česnaką ir burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepkite keptuvėje, įdėkite šaukštelį medaus ir balzaminio acto. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Šoninę pašlakstykite klevų sirupu ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 3–6 min., kol paskrus.
4. Kai jogurtas sustings, ant jo uždėkite keptus burokėlius, šoninę ir krapų šakeles.