#296

Barščiai


45 minutės
4-6 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

1l sultinio
kelių rūkytų šonkauliukų
1 morkos
1 ropinio svogūno
2 skiltelių česnako
50 g sviesto
200 g virtų burokėlių
1-2 bulvių
1 šaukšto cukraus
2 šaukštų acto
druskos, pipirų, lauro lapų
žiupsneliko šv.krapų
4 šaukštelių grietinės

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite smulkintą svogūną, per burokinę tarką sutarkuotą morką ir smulkintą česnaką.

2. Puode užvirinkite sultinį su rūkytais šonkauliukais, suberkite šiaudeliais pjaustytas bulves, pakepintas daržoves ir ant lėtos ugnies virkite, kol bulvės suminkštės.

3. Tada į sriubą sudėkite per burokinę tarką sutarkuotus burokėlius. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi, įpilkite acto, įdėkite kelis lauro lapus. Virkite labai trumpai, kad burokėliai neprarastų spalvos.

4. Baigiant virti suberkite smulkintus krapus.

5. Patiekite sriubą su grietine.



IŠBANDYKITE: