#

Banguotas aguonų keksas


1 valanda 20 minučių
8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 šaukštelių DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 šaukštelių kepimo miltelių
130 g miltų
130 g krakmolo
250 ml grietinėlės (35 %)
200 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušinių
120 g aguonų (įdarui)
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Kiaušinius suplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile, palaipsniui pilkite grietinėlę.

3. Miltus ir krakmolą sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir sumaišykite su kiaušinių mase. 2–3 šaukštus tešlos sumaišykite su aguonomis, sudėkite į konditerinį maišelį.

4. Į pailgą formą pilkite dalį tešlos, pro konditerinį maišelį ant tešlos išspauskite dalį aguonų įdaro, po to dėkite dar tešlos, išspauskite aguonų įdaro, vėl tešlos. Tai kartokite, kol pakaks tešlos ir įdaro.

5. Kepkite apie 50 min.

6. Išimkite ir aušinkite ant grotelių.



IŠBANDYKITE: