#1232

Bandelės mėsainiams


1 val. 15 min. (Zzz 12 val.)
12 vienetų
Lengvas

Ingredientai:

20 g šviežių mielių
200 ml pieno
50 g cukraus
500 g miltų
Žiupsnelio druskos
2 kiaušinių
100 g labai minkšto sviesto
Kiaušinio (patepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Mieles ištrinkite su iki 38–40 °C pašildytu pienu, šaukštu cukraus, dviem šaukštais miltų ir žiupsneliu druskos. Palaikykite apie 20 min. šiltoje vietoje, kol suaktyvės mielės.
  2. Į mielių tirpalą supilkite kiaušinius ir paplakite. Nuolat maišydami, o po to minkydami, berkite miltus. Į gautą tešlą po šaukštą dėkite minkštą sviestą ir jį įminkykite į tešlą. Kitą sviesto porciją dėkite tik tada, kai bus įminkyta prieš tai buvusi.
  3. Kai bus įminkytas visas sviestas, suformuokite rutulį, palikite jį didesniame dubenyje, uždenkite aliejumi patepta plėvele ir palikite šaldytuve per naktį.
  4. Ryte suformuokite apvalias bandeles ir jas vėl palikite kildintis: arba ilgesniam laikui šaldytuve, arba trumpesniam – šiltoje vietoje. Bandelės turi padvigubinti savo apimtį.
  5. Prieš kepdami patepkite bandeles kiaušinio plakiniu. Taip pat galite pabarstyti mėgstamais pabarstais.
  6. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.  


IŠBANDYKITE: