#842

Bananų pyragas


50 minučių
4-6 asmenims
Lengvas


Rekomenduojame:

Išlietasis „Expressionist“ virtuvės kombainas

Įnoringiausius poreikius išpildantis komplektas, į kurį įeina du 5,7 l talpos dubenys, plaktuvas, profesionalus „TruFlow“ tešlos maišymo kablys, plokščias metalinis plaktuvas ir plokščias silikoninis plaktuvas.

Maisto gaminimą palengvins platus 10 greičių diapazonas, taigi kombainas sėkmingai pasitarnaus gaminant bet kokį patiekalą – nesvarbu, ruošiama tešla duonai, pyragui ar tiesiog reikia suplakti kiaušinius. Kombaine veikia „Easy-to-use OneClick“ sujungimo sistema, todėl visus antgalius galima pakeisti vienu paspaudimu.

 

Ingredientai:

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
½ ananaso
1 apelsino
1 citrinos
1 žaliosios citrinos
3 bananų
1 mango
gabalėlio šviežio imbiero
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 kiaušinio
½ šaukšto rudojo cukraus
250 ml grietinėlės (35 %)
kelių šaukštų miltelinio cukraus

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Sluoksniuotą tešlą išimkite iš šaldiklio ir leiskite atitirpti (10–15 min.).
  2. Ananasą, bananus ir mangą nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
  3. Nulupkite ir smulkiai sukapokite imbierą, įmaišykite į pjaustytus vaisius.
  4. Įtarkuokite apelsino ir abiejų citrinų žieveles ir įmaišykite vanilę.
  5. Kepimo formą padenkite kepimo popieriumi ir išklokite sluoksniuota tešla. Sudėkite įdarą, kurį pilnai uždenkite sluoksniuotos tešlos lapu arba išpjaukite tešloje skylutes.
  6. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite ruduoju cukrumi. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
  7. Tuo metu grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir žiupsneliu žaliosios citrinos žievelės.
  8. Plaktą grietinėlę patiekite su šiltu pyragu.

VIDEO receptą galite pamatyti ČIA.



IŠBANDYKITE: