8-10 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 45 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
4 prinokusių bananų
60 ml augalinio pieno
60 ml aliejaus
60 g rudojo cukraus
200 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite keksinę pailgą formą (10×24 cm).
2. 3 bananus sutrinkite šakute. Gali likti ir didesni gabaliukai. Supilkite pieną, aliejų, suberkite cukrų. Viską išmaišykite.
3. Sumaišykite kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.
4. Sumaišykite kartu sausus ir skystus ingredientus. Sukrėskite tešlą į formą. Ant viršaus uždėkite perpus perpjautą bananą.
5. Kepkite apie 45 min. Patikrinkite, ar iškepė, plonu mediniu iešmeliu.