Reikia:
450 ml grietinėlės
200 g sutirštinto pieno
100 g baltojo šokolado Apelsinų džemas*
1 šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
*Džemą rinkitės tokį, kuriame būtų daugiau žievelių
1.Ledus šaldykite negiliame inde. Prieš gamindami ledus jį įdėkite į šaldiklį.
2. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir atvėsinkite.
3. Į plaktuvo indą supilkite grietinėlę, išplakite iki minkštų putų, supilkite kondensuotą pieną ir ištirpintą šokoladą. Paplakite, kad viskas gerai išsimaišytų, pabaigoje sudėkite 1–2 šaukštus džemo ir suberkite žieveles. Dar kartą viską permaišykite.
4. Supilkite masę į indą, šaldykite 5–6 val.
5. Galite patiekti su apelsinų džemu arba išvirkite apelsinų griežinėlių: tiesiog supjaustykite plonai apelsiną, užberkite kelis šaukštus cukraus, palikite pusvalandžiui, o po to kaitinkite, nustatę mažą kaitrą, apie pusvalandį – kol žievelės taps permatomos.