#1053

Balta žuvis su prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorais


40 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

600 g VIČI atlantinių menkių filė
1 mažo saldžiojo svogūno
1 skiltelės česnako
30 ml aliejaus
400 g vyšninių pomidoriukų
50 g sviesto
1 ryšelio petražolių
1 ryšelio krapų
20–30 ml citrinų sulčių
1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Žalumynus smulkiai supjaustykite.

2. Česnaką ir svogūną susmulkinkite, pakepkite aliejuje, kol suminkštės. Suberkite pomidorus, įpilkite 200 ml vandens ir troškinkite, kol vanduo nugaruos.

3. Nuimkite nuo viryklės, įmaišykite minkštą sviestą, suberkite smulkintus žalumynus, supilkite citrinų sultis ir suberkite citrinų žievelę. Viską gerai išmaišykite.

4. VIČI atlantinių menkių filė supjaustykite mažesniais gabaliukais, sudėkite į kepimo indą, pateptą sviestu, ir dėkite į įkaitintą iki 190 °C orkaitę 15 min. Išimkite, ant žuvies sukrėskite pomidorų padažą ir dar pakepkite 15 min. orkaitėje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: