top of page

Baklažanų troškinys su lęšiais ir dešrelėmis



Reikia:

  • 2 baklažanų

  • 250 g triušienos dešrelių

  • 500 g marinuotų baklažanų ir pomidorų padažo

  • 100 g lęšių

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • 1 lauro lapelio

  • žiupsnelio malto kumino

  • 5 skiltelių česnako

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 500 ml sultinio

  • 2 pomidorų

  • šviežių mėtų ir kalendrų (papuošti)

  • druskos, juodųjų pipirų


Baklažanus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo formą.Pasūdykite, išmaišykite ir palikite 10 min. pastovėti.Tuomet nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite česnaką, pjaustytas dešreles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite juodųjų pipirų.Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.Į puodą supilkite sultinį, suberkite lęšius ir įdėkite lauro lapą, užvirkite.Į puodą supilkite baklažanų padažą, įberkite cukrų, kuminą.Sudėkite 2 įpjautus pomidorus ir keptus baklažanus su dešrelėmis.Išmaišykite ir palikite pastovėti kelias minutes uždengę. Patiekite apibarstę mėtomis ir kalendromis.

Naujausi įrašai

bottom of page