Reikia:
2 baklažanų
250 g triušienos dešrelių
500 g marinuotų baklažanų ir pomidorų padažo
100 g lęšių
1 šaukšto rudojo cukraus
1 lauro lapelio
žiupsnelio malto kumino
5 skiltelių česnako
šlakelio alyvuogių aliejaus
500 ml sultinio
2 pomidorų
šviežių mėtų ir kalendrų (papuošti)
druskos, juodųjų pipirų
Baklažanus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo formą.Pasūdykite, išmaišykite ir palikite 10 min. pastovėti.Tuomet nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite česnaką, pjaustytas dešreles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite juodųjų pipirų.Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.Į puodą supilkite sultinį, suberkite lęšius ir įdėkite lauro lapą, užvirkite.Į puodą supilkite baklažanų padažą, įberkite cukrų, kuminą.Sudėkite 2 įpjautus pomidorus ir keptus baklažanus su dešrelėmis.Išmaišykite ir palikite pastovėti kelias minutes uždengę. Patiekite apibarstę mėtomis ir kalendromis.