#1050

Baklažanų troškinys su lęšiais ir dešrelėmis


40 minučių
2 asmenims
Lengvas


Rekomenduojame:

Indukcinė kaitlentė „AEG MaxiSense® Pure“ (HK874400FB)

Naujoji intuityvi AEG indukcinė kaitlentė iš pirmo žvilgsnio – tik juoda stiklinė virtuvės stalviršio dalis, tačiau pirštų galiukais prilietus vienintelį matomą mygtuką tuojau pasirodo modernus valdymo skydelis.

Ingredientai:

2 baklažanų
250 g triušienos dešrelių
500 g marinuotų baklažanų ir pomidorų padažo
100 g lęšių
1 šaukšto rudojo cukraus
1 lauro lapelio
žiupsnelio malto kumino
5 skiltelių česnako
šlakelio alyvuogių aliejaus
500 ml sultinio
2 pomidorų
šviežių mėtų ir kalendrų (papuošti)
druskos, juodųjų pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Baklažanus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo formą.
  2. Pasūdykite, išmaišykite ir palikite 10 min. pastovėti.
  3. Tuomet nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite česnaką, pjaustytas dešreles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite juodųjų pipirų.
  4. Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.
  5. Į puodą supilkite sultinį, suberkite lęšius ir įdėkite lauro lapą, užvirkite.
  6. Į puodą supilkite baklažanų padažą, įberkite cukrų, kuminą.
  7. Sudėkite 2 įpjautus pomidorus ir keptus baklažanus su dešrelėmis.
  8. Išmaišykite ir palikite pastovėti kelias minutes uždengę. Patiekite apibarstę mėtomis ir kalendromis.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found