top of page

Receptai be mėsos. Avokadų tartaras su batatais (Receptas)

Lengvas, bet sotus patiekalas be mėsos, kuriam neatsispirs ne tik veganiškos virtuvės mėgėjai.

Avokadų tartaras su batatais, vmg receptas
VMG nuotr.

2-3 asm.

Gaminimas 15 min.


Avokadų ir batatų tartarui pagaminti reikia:

  • 2 didelių batatų

  • 2–3 avokadų

  • 1/2 stiklinės saulėje džiovintų pomidorų

  • kelių šaukštų moliūgų sėklų

  • 1 citrinos sulčių

  • česnakinių laiškų

  • druskos, pipirų

1. Batatus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Pakepinkite keptuvėje su žiupsneliu druskos, pipirų ir šlakeliu aliejaus.

2. Nulupkite, smulkiais kubeliais supjaustykite avokadus ir sumaišykite su kapotais česnakiniais laiškais bei šlakeliu citrinos sulčių.

3. Saulėje džiovintus pomidorus sukapokite ir sumaišykite su moliūgų sėklomis.

4. Naudodami formelę arba pasirinkę nedidelius dubenėlius, sluoksniuokite tartarą. Dėkite sluoksnį avokadų, lengvai paspauskite, ant viršaus dėkite sluoksnį kepintų batatų, lengvai paspauskite ir užbaikite saulėje džiovintų pomidorų sluoksniu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page