#448

Avokadų tartaras su batatais + dietologės komentaras


15 minučių
2–3 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 didelių batatų (saldžiųjų bulvių)
2–3 avokadų
1/2 stiklinės saulėje džiovintų pomidorų
kelių šaukštų moliūgų sėklų
1 citrinos sulčių
česnakinių laiškų
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus
1/2 stiklinės saulėje džiovintų pomidorų
kelių šaukštų moliūgų sėklų
1 citrinos sulčių
česnakinių laiškų
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus
2–3 avokadų
2 didelių batatų (saldžiųjų bulvių)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Batatus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Pakepinkite keptuvėje su žiupsneliu druskos, pipirų ir šlakeliu aliejaus.

2. Nulupkite, smulkiais kubeliais supjaustykite avokadus ir sumaišykite su kapotais česnakiniais laiškais bei šlakeliu citrinos sulčių.

3. Saulėje džiovintus pomidorus sukapokite ir sumaišykite su moliūgų sėklomis.

4. Naudodami formelę arba pasirinkę nedidelius dubenėlius, sluoksniuokite tartarą. Dėkite sluoksnį avokadų, lengvai paspauskite, ant viršaus dėkite sluoksnį kepintų batatų, lengvai paspauskite ir užbaikite saulėje džiovintų pomidorų sluoksniu.

 

Doc. dr. Edita Gavelienė, gydytoja dietologė www.dietos.lt apie šį receptą: tinka netoleruojantiems gliuteno, kiaušinių,  laktozės, sojos produktų.



IŠBANDYKITE: