#1221

Avižinė varškės duonelė


1 val.
6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

140 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
100 g avižinių dribsnių
3 sunokusių ir sutrintų į tyrę bananų
200 g varškės
50 ml aliejaus
2 kiaušinių
Ananasų cukruočių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keksinę formą (20×10 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, kitame išplakite kartu likusius, išskyrus cukruočius. Sumaišykite viską kartu, pabaigoje sudėkite cukruočius. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.

3. Didžiausi smaližiai gali šį keksą valgyti netgi su saldintu sutirštintu pienu.



IŠBANDYKITE: