#1330

Avinžirnių, tahinio ir sezamų kepsneliai


35 min. (Zzz 1 val.)
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

2 skardinių avinžirnių (po 400 g)
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
1 šaukšto tahinio
2 šaukštelių malto kumino
2 šaukštelių maltos kalendros
50 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Druskos, juodųjų pipirų
2 šaukštų sezamų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Virtus avinžirnius nusunkite ir nusausinkite. Visus produktus, išskyrus sezamus, miltus ir kepimo miltelius, sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu, kad pasidarytų vientisa masė. Suberkite miltus, dalį sezamų sėklų bei kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir palikite valandai.
  2. Išminkykite masę vėl ir suformuokite nedidelius paplotėlius.
  3. Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabarstykite likusiais sezamais.
  4. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 25

 

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found