#1097

Avinžirnių keksas


1 val. 20 min.
8-10 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

1 stiklinės virtų arba konservuotų avinžirnių
50 g kakavos
70 ml aliejaus (neutralaus kvapo)
10 datulių
4 kiaušinių
200 g viso grūdo miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
50 g juodojo šokolado

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Avinžirnius labai gerai nusausinkite ir sutrinkite kartu su datulėmis ir aliejumi. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius įmaišykite į avinžirnių masę. Baltymus išplakite iki standžių putų.

2. Sumaišykite ir persijokite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.

3. Pramaišiui dėkite avinžirnių masę, miltų mišinį, dalį išplaktų baltymų, viską labai atsargiai sumaišykite, tada sudėkite likusią baltymų dalį.

4. Tešlą sukrėskite į pailgą 12×20 cm kekso formą, ant viršaus užtarkuokite šokolado ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Aušinkite keksą ant grotelių.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: