top of page

Avietinis tortas su vaisiais


Reikia:

  • 10 kiaušinių

  • 250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“

  • 250 g „Malsena“ miltų „Self-raising“

  • kelių šaukštų liofilizuotų aviečių miltelių

  • 400 g šaldytų aviečių

  • 400 ml „Limo“ serbentų ir guaranos skonio limonado

  • 1 mango

  • 400 ml „Limo“ apelsinų ir citrinžolės skonio limonado

  • 4 šaukštelių želatinos miltelių

  • 500 g maskarponės

  • 200 g „Pieno žvaigždžių“ graikiško jogurto

  • kelių šaukštų „Dansukker“ cukraus miltelių

  • žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 2–3 šaukštų „Stroh“ 60 % stiprumo romo

  • mėgstamų šviežių vaisų, uogų ir mėtų (papuošti)


Paruoškite biskvitą: kiaušinių baltymus išplakite iki standumo po truputį pildami cukrų, naudodami „Bosch“ virtuvės mašiną. Po vieną supilkite kiaušinių trynius. Atsargiai įmaišykite miltus ir liofilizuotas avietes. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Atvėsinkite.Paruoškite mangų ir aviečių želė sluoksnius: į nedidelį puodą sudėkite šaldytas avietes, suberkite 2 šaukštelius želatinos bei supilkite „Limo“ serbentų ir guaranos skonio limonadą. Į kitą puodą sudėkite smulkiai pjaustytą nuluptą mangą, suberkite likusius 2 šaukštelius želatinos bei supilkite „Limo“ apelsinų ir citrinžolės skonio limonadą. Pakaitinkite, kol užvirs, ir supilkite į gilias formas. Leiskite sustingti šaldytuve.Paruoškite kremą: maskarponę išplakite su graikišku jogurtu, tarkuota citrinos žievele ir cukraus milteliais.Atvėsintą biskvitą supjaustykite trimis sluoksniais ir apšlakstykite romu. Ištepkite juos paruoštu kremu ir sudėkite sustingusius želė sluoksnius.Torto viršų aptepkite kremu ir papuoškite šviežiais vaisiais, uogomis ir mėtų lapeliais. Biskvitą taip pat galite sutrupinti ir sluoksniuoti stiklinaitėse su smulkinta želė, kremu ir vaisiais.

Naujausi įrašai

bottom of page