#1007

Avietinis tortas su vaisiais


1,5 valandos
8-10 asmenų
Vidutinis

Ingredientai:

10 kiaušinių
250 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
250 g „Malsena“ miltų „Self-raising“
kelių šaukštų liofilizuotų aviečių miltelių
400 g šaldytų aviečių
400 ml „Limo“ serbentų ir guaranos skonio limonado
1 mango
400 ml „Limo“ apelsinų ir citrinžolės skonio limonado
4 šaukštelių želatinos miltelių
500 g maskarponės
200 g „Pieno žvaigždžių“ graikiško jogurto
kelių šaukštų „Dansukker“ cukraus miltelių
žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
2–3 šaukštų „Stroh“ 60 % stiprumo romo
mėgstamų šviežių vaisų, uogų ir mėtų (papuošti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Paruoškite biskvitą: kiaušinių baltymus išplakite iki standumo po truputį pildami cukrų, naudodami „Bosch“ virtuvės mašiną. Po vieną supilkite kiaušinių trynius. Atsargiai įmaišykite miltus ir liofilizuotas avietes. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Atvėsinkite.
  2. Paruoškite mangų ir aviečių želė sluoksnius: į nedidelį puodą sudėkite šaldytas avietes, suberkite 2 šaukštelius želatinos bei supilkite „Limo“ serbentų ir guaranos skonio limonadą. Į kitą puodą sudėkite smulkiai pjaustytą nuluptą mangą, suberkite likusius 2 šaukštelius želatinos bei supilkite „Limo“ apelsinų ir citrinžolės skonio limonadą. Pakaitinkite, kol užvirs, ir supilkite į gilias formas. Leiskite sustingti šaldytuve.
  3. Paruoškite kremą: maskarponę išplakite su graikišku jogurtu, tarkuota citrinos žievele ir cukraus milteliais.
  4. Atvėsintą biskvitą supjaustykite trimis sluoksniais ir apšlakstykite romu. Ištepkite juos paruoštu kremu ir sudėkite sustingusius želė sluoksnius.
  5. Torto viršų aptepkite kremu ir papuoškite šviežiais vaisiais, uogomis ir mėtų lapeliais. Biskvitą taip pat galite sutrupinti ir sluoksniuoti stiklinaitėse su smulkinta želė, kremu ir vaisiais.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: