#1470

Avietinis rožių džiaugsmas


10 min.
6-8 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

22 g želatinos
200 ml plakamosios grietinėlės
100 g cukraus
300 ml graikiško jogurto
200 ml aviečių tyrės
50 ml avietinio likerio
Rožių žiedlapių (pabarstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Želatiną užpilkite 100 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti (10 min.).
  2. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sumaišykite su graikišku jogurtu ir aviečių tyre, supilkite likerį.
  3. Išbrinkintą želatiną sumaišykite su jogurto ir aviečių mišiniu. Pirmiausiai įpilkite truputį mišinio į želatiną, o po to sumaišykite su likusia dalimi. Visą masę supilkite į formą. Ir čia – du keliai: vienas – formą su desertu dėti į šaldytuvą ir stingdyti (tai užtruks kelias valandas), o kitas – į formą su grietinėlės ir aviečių mase įberti 200–300 g šaldytų aviečių ir išmaišyti. Tikėtina, kad po 10 min. jūs jau galėsite ragauti skanėstą.
  4. Formą su sustingusiu tortu dėkite į karštą vandenį, palaikykite 1–2 min., uždenkite padėklu ir apverskite.
  5. Torto viršų pabarstykite rožių žiedlapiais.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found