top of page

Augalinis „sviestas“


Augalinis „sviestas“, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4-6 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 2 val.


Reikia:

  • 4 šaukštų akvafabos

  • 1 šaukštelio obuolių acto

  • Žiupsnelio druskos

  • 125 ml tirpinto kokosų aliejaus (jei nenorite jausti kokosų skonio, rinkitės rafinuotą)

  • 4 šaukštų rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio ciberžolės1 šaukšto sojų lecitino

1. Į kambario temperatūros akvafabą supilkite obuolių actą, suberkite druską ir plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus nebetakios

.2. Į maisto smulkintuvą supilkite ištirpintą kokosų aliejų, rapsų aliejų, ciberžolę bei sojų lecitiną ir viską švelniai suplakite iki vientisos konsistencijos.

3. Aliejų mišinį atsargiai, bet gerai įmaišykite į akvafabos putas.

4. Paruoštą masę supilkite į sviesto laikymui skirtą indą ir neuždengę dangteliu įdėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms.

Naujausi įrašai

bottom of page