#614

Atviras pyragas su kremu ir uogomis


Gaminimas 30 min. Kepimas 35 min.
6–8 asm.
Lengvas

Ingredientai:

120 g šalto sviesto
120 g miltų
30 g maltų migdolų
Žiupsnelis druskos
75 ml ledinio vandens
 
Kremui:
100 ml kokosų pieno kremo
150 ml grietinėlės
1 šaukštas cukraus miltelių
Mėgstamų uogų

PARUOšIMO BŪDAS:

Nors mes panaudojome šilauoges, uogų galima dėti visokių – kokias tik mėgstate. Kepiniai su uogomis visada laimi.

 

1. Sviestą sukapokite su miltais, maltais riešutais ir druska. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą.

2. Suformuokite diską ir šaldykite šaldytuve mažiausiai valandą. Iškočiokite ir išklokite formą atviriems pyragams. Subadykite tešlą šakute, įklokite kepimo popieriaus ir užberkite sausų pupelių arba žirnių, kad prispaustumėte tešlą, ir kepkite 20 min. Nuimkite balastą ir baikite kepti dar 15 min.

3. Išimkite pyragą, ataušinkite formoje.

4. Kremui išplakite grietinėlę su kokosų pienu ir cukraus milteliais. Sudėkite kremą į pyragą, uždėkite uogų ir išsyk patiekite.



IŠBANDYKITE: