#651

Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais


45 minutės
0,4l
Lengvas

Ingredientai:

300 g rabarbarų
200 g apelsinų (1 didesnis apelsinas)
50 ml vandens
½ arb. š. SANTA MARIA CHIPOTLE aitriųjų paprikų (pagal skonį) arba 1/2 šviežios aitriosios paprikos

Dūmuose džiovintos ir maltos Jalapeno aitriosios paprikos iš Meksikos, jų spalva vyrauja nuo rausvai rudos iki rudos, būdingas subalansuotas dūmų aromatas su tabako ir kakavos atspalviais. Idealiai tinka ant grotelių kepamiems patiekalams, „salsa“ ir mirkomiesiems padažams ar marinatams.


½ arb. š. SANTA MARIA imbierų miltelių arba 70 g šviežių imbierų

Imbieras puikiai tinka keptai kiaulienai ir šonkauliukams, pagardinti, taip pat naudojamas ruošiant desertus.


30 SANTA MARIA žaliųjų pipirų grūdelių

Vartojami: mėsos, kepenų, vištienos, žuvies, sūrio ir makaronų, vegetariškiems patiekalams, padažams. Jie švelnesnio skonio negu baltieji ir juodieji pipirai.


50 g cukraus (jei norite saldžiau, įberkite papildomai dar 50 g cukraus)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite juos mažais kubeliais.

2. Įberkite imbiero miltelių arba įdėkite mažais gabalėliais supjaustytų šviežių imbierų.

3. Iš apelsino išspauskite visas sultis ir kartu su cukrumi, žaliaisiais pipirais ir aitriosiomis paprikomis sudėkite į puodą, pavirkite.

4. Sudėkite rabarbarus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30–40 min.



IŠBANDYKITE: