#1154

Apverstas apelsinų keksas


1 val. 5 min.
8-10 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

180 g sviesto
120 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
4 didelių kiaušinių
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
250 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 apelsinų
Sviesto (formai patepti)
50 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Minkštą sviestą išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki purios masės, įmuškite po vieną kiaušinį, sudėkite apelsinų žievelę ir gerai išmaišykite.

2. Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Suberkite miltus į sviesto masę ir atsargiai išmaišykite.

3. Supjaustykite apelsinus riekelėmis. Formą patepkite sviestu ir gausiai apibarstykite DANSUKKER cukranendrių cukrumi „Demerara“.

4. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite iki 175 ºC įkaitintoje orkaitėje 50 min. (patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu pagaliuku).

5. Aušinkite keksą formoje, o po 10–15 min. išimkite ant grotelių.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: