4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 50 min.
Orkaitės t-ra 175 °C
Reikia:
180 g sviesto
120 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
4 didelių kiaušinių
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
250 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 apelsinų
Sviesto (formai patepti)
50 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“
1. Minkštą sviestą išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki purios masės, įmuškite po vieną kiaušinį, sudėkite apelsinų žievelę ir gerai išmaišykite.
2. Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Suberkite miltus į sviesto masę ir atsargiai išmaišykite.
3. Supjaustykite apelsinus riekelėmis. Formą patepkite sviestu ir gausiai apibarstykite DANSUKKER cukranendrių cukrumi „Demerara“.
4. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite iki 175 ºC įkaitintoje orkaitėje 50 min. (patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu pagaliuku).
5. Aušinkite keksą formoje, o po 10–15 min. išimkite ant grotelių.