#1168

Apkepas su kepurėlėmis


55 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

400 g moliūgų (kepti)
200 g rudųjų pievagrybių
300 ml grietinėlės
2 kiaušinių
2 šaukštų garstyčių
16 paukštienos kukulių
4 lapelių sluoksniuotos tešlos
1 svogūno
1 šaukšto aliejaus
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Žiupsnelio druskos
Sviesto (formai patepti)
1 kiaušinio (tešlai patepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūną ir grybus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite pjaustytą kubeliais moliūgą. Išmaišykite.

2. Sumaišykite grietinėlę, kiaušinius ir garstyčias, muskato riešutą, druską.

3. Paruoškite kepimo formą. Ją iš vidaus patepkite sviestu. Į formą įdėkite daržovių ir grybų įdarą, ant viršaus uždėkite kukulius, užpilkite padažu.

4. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite tinkamo dydžio gabaliukais, patepkite juos kiaušinio plakiniu. Uždėkite ant kukulių.

5. Kepkite įkaitintoje iki 190 °C orkaitėje 40 min.



IŠBANDYKITE: