top of page

Apelsinų pudingas


Reikia:

Keksui:

  • 3 kiaušinių

  • 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukšto nutarkuotos apelsinų žievelės

  • 50 ml aliejaus

  • 1 apelsino sulčių

  • 200 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

Kremui:

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 100 ml grietinėlės

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės

  • Sviesto (formai patepti)

  • 1 apelsino

  • DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus (pabarstyti)


Keksui įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, paruoškite pailgą keksinę formą (10x22 cm).Kiaušinius suplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir apelsinų žievele iki tirštų putų. Nuolatos plakdami supilkite aliejų ir apelsino sultis.Išmaišykite tešlą su miltais ir kepimo milteliais. Sudėkite tešlą į formą ir kepkite apie 35 min. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, medini iešmeliu.Lengvai pravėsinkite, išimkite ir supjaustykite dantytu peiliu. Riekeles padžiovinkite.Sudėkite riekeles į kepimo formą, pateptą sviestu ir pabarstytą DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, tarp jų įdėkite po riekelę apelsino.Kremui šluotele sumaišykite kiaušinį, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, grietinėlę ir apelsinų žievelę. Užpilkite ant kekso riekelių. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol gražiai apskrus.

Naujausi įrašai

bottom of page