top of page

Antienos kulšelės su bruknėmis


4 asm.

Gaminimas 20 min.

Marinavimas 3 val.

Kepimas 1 val.45 min


Reikia

  • 4 „Baltic Larus“ šviežios antienos kulšelės

  • 2 šaukštai balzaminio acto

  • 2 šaukštai sojų padažo

  • 1 šaukštas medaus

  • 1 šaukštas brendžio

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 200 g šaldytų bruknių

  • 1 šaukštas cukraus

  • 1 lazdelė cinamono

  • 50 g sviesto


1. Sumaišykite sojų padažą, balzaminį actą, medų ir brendį, įberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Sudėkite „Baltic Larus“ antienos kulšeles. Palikite 3 val. šaldytuve.

2. Įpjaukite kulšelių odą keliose vietose, dėkite jas oda į apačią į skardelę, supilkite marinatą ir uždenkite skardelę aliuminio folija. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 min. Nuimkite foliją, apverskite kulšeles ir kepkite toliau, vis palaistydami kulšeles susidariusiomis sultimis. Kepkite, kol kulšelės bus minkštos – dar apie 30–40 min.

3. Į keptuvę suberkite uogas, cukrų bei cinamoną ir kaitinkite, kol uogos suminkštės. Tuomet sudėkite sviestą ir sumaišykite.

4. Patiekite kulšeles su padažu ir mėgstamu garnyru. Mes pasirinkome viso grūdo makaronus.

Naujausi įrašai

bottom of page