#753

Antienos kulšelės „confit“


3 valandos 30 minučių
2 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

1 nugriebtas šaukštas druskos
1 šaukštelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 lauro lapelis
1 šaukštelis kadagio uogų
1–2 gvazdikėliai
2–3 skiltelės česnako
4 antienos kulšelės
1 kg antienos arba žąsienos taukų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Prieskonius sugrūskite grūstuvėje. Antienos kulšeles įtrinkite druskos, pipirų, sulaužyto lauro lapelio, prieskonių ir susmulkinto česnako mišiniu. Palikite nakčiai šaltoje vietoje.

2. Storasieniame puode pakaitinkite taukus iki užvirs. Nuo kulšelių nuvalykite prieskonius ir panardinkite jas į taukus. Jos turi būti visiškai apsemtos taukų. Troškinkite nustatę mažiausią kaitrą 3 val.

3. Mėsą išimkite, sudėkite į stiklinį arba molinį indelį ir atsargiai užpilkite taukais. Kulšelės turi būti visiškai apsemtos riebalų, paviršiuje – tik riebalai.

4. Sustingdykite. Tokias kulšeles galima laikyti šaldytuve kelias savaites. Prieš naudojimą nuimkite riebalus ir pašildykite su mėgstamu padažu.



IŠBANDYKITE: