#1213

Antienos filė, kepta sluoksniuotoje tešloje


1 val. 15 min.
3-4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

2 LAPINO PUOTA šviežių antienos filė su oda
150 g pievagrybių
1 nedidelio svogūno
30 g sviesto
400 g sluoksniuotos tešlos
Žiupsnelio druskos
25 g šviežių špinatų
1 trynio (patepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Languotai įpjaukite LAPINO PUOTA šviežių antienos filė su oda. Dėkite filė į stipriai įkaitintą keptuvę ir apkepkite, kol išsilydys riebalai – po 2 min. iš kiekvienos pusės. Atidėkite.

2. Supjaustykite grybus ir svogūną, pakepinkite svieste.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

4. Vieną sluoksniuotos tešlos lakštą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ant jo dėkite dalį špinatų lapų, po to – kepintus grybus. Pabarstykite druska. Ant grybų dėkite pakeptą antienos filė, pabarstykite druska, užklokite grybais ir špinatais.

5. Uždenkite kitu sluoksniuotos tešlos lakštu. Apipjaustykite pagal antienos filė, kraštus užspauskite šakute, viršuje padarykite nedidelę skylutę. Viską aptepkite su šaukštu vandens paplaktu tryniu.

6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30–35 min.



IŠBANDYKITE: